O firmie
Nasza firma (GS Szadek) prowadzi działalność w zakresie:
Firma nasza jest uznanym w województwie łódzkim producentem wędlin, producentem pieczywa jak i producentem pasz.


Masarnia
ul. Sieradzka 18, 98-240 Szadek
tel. 043 82 15 781
Masarnia to jeden z dwóch prężnie działających i rozwijających się filarów GS w Szadku. Połączenie tradycyjnych receptur i nowoczesnej technologii przyczynia się do ciągłego rozwoju i ulepszania naszych produktów tak, aby odpowiadały one potrzebom naszych klientów.
Sukcesem ostatnich lat było pozyskanie unijnych środków finansowych na trzykrotne powiększenie i unowocześnienie masarni, dzięki czemu stała się ona wizytówką GS na miarę XXI wieku. Unijne dofinansowanie umożliwiło wykonanie nowej elewacji budynku i unowocześnienie wnętrza, w tym wprowadzenie nowoczesnych maszyn i urządzeń, zapewniających wykonanie produkcji zgodnie z przyznanym certyfikatem HACCP.
Certyfikat HACCP jest atutem potwierdzającym wysoką jakość wyrobów wędliniarskich, produkowanych według regionalnych receptur z lat 50.
Masarnia GS produkuje około 50 gatunków wyrobów wędliniarskich i podrobowych, o swoistym smaku, a to dzięki wykluczeniu chemicznych ulepszaczy i zastosowaniu naturalnych przypraw oraz nadawaniu wędzonkom aromatów zachęcających do konsumpcji, utrwalonych dymem tlącego się na rusztach drzewa jałowcowego, dębowego i olchowego.
Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszych produktów »
Piekarnia
ul. Sieradzka 18, 98-240 Szadek
tel. 043 82 15 110
Drugą perełką Szadkowskiej spółdzielni jest piekarnia. Obiekt ten został wzniesiony w latach 60. i obecnie jest modernizowany i rozbudowywany.
Szadkowskie bezkonkurencyjne wypieki są wytwarzane wg regionalnych receptur, ciasto przygotowywane jest na zakwasie, formowane następnie na deskach i w koszyczkach, a proces technologiczny dopełniają piekarskie piece opalane drzewem i węglem.
Na podkreślenie zasługuje fakt, iż wśród 20 rodzajów wypiekanych chlebów, są prostokątne bochenki o znakomitym smaku, nazwane prezydenckimi. Nazwa ta nadana została po pobycie w Szadku Aleksandra Kwaśniewskiego, którego witano po staropolsku GS-owskim chlebem i solą. Podczas tej ceremonii niecodzienny gość wyznał, iż nie kosztował jeszcze tak znakomitego chleba.
Niebagatelną kwestią jest fakt wykorzystywania przez spółdzielczy zakład piekarniczy znacznych ilości mąki, pochodzącej z młynów, które zaopatrują się w zboża ekologiczne, zakupione przez GS od rolników z okolicznych wsi.