Piekarnia
Produkcja pieczywa w piekarni GS „SCH” w Szadku oparta jest na starych i sprawdzonych recepturach pochodzących z lat pięćdziesiątych. Wypiek odbywa się metodą tradycyjną w piecu piekarskim opalanym węglem i drewnem. Produkcja ciasta oparta jest na kwasie uzyskiwanym metodą fermentacji wielofazowej i mąkach najwyższej jakości. Formowanie i fermentacja bochnów o różnych kształtach odbywa się na deskach, w koszyczkach i formach.
W skład szerokiego asortymentu wchodzą:
Bułka 100 g.
|
Chleb biesiadny 4.4 kg
|
 |
 |
|
Chleb bochenek 0.58 kg
|
Chleb extra razowy 0.7 kg
|
 |
 |
|
Chleb extra żytni 1.2 kg
|
Chleb gospodarza 0.5 kg
|
 |
 |
|
Chleb kanapkowy 0.5 kg
|
Chleb książęcy 0.5 kg
|
 |
 |
|
Chleb okrągły 1.4 kg
|
Chleb orkiszowy 0.5 kg
|
 |
 |
|
Chleb pełnoziarnisty
|
Chleb polski 1.0 kg
|
 |
 |
|
Chleb pro-body 0.4 kg
|
Chleb razowy z dynią 0.7 kg
|
 |
 |
|
Chleb rustykalny 0.5 kg
|
Chleb sołtysa 0.7 kg
|
 |
 |
|
Chleb szadkowski 2.6 kg
|
Chleb turecki
|
 |
 |
|
Chleb z foremki 0.5 kg
|
Chleb z kwaśnym mlekiem 1.8 kg
|
 |
 |
|
Chleb z makiem 0.7 kg
|
Chleb zwykły 0.5 kg
|
 |
 |
|
Chleb zwykły 1.0 kg
|
Chleb żytni 0.9 kg
|
 |
 |
|
Chleb żytni 2.6 kg
|
Żur z mąki żytniej
|
 |
 |
|