GS Szadek :: produkty :: Piekarnia

Piekarnia

Produkcja pieczywa w piekarni GS „SCH” w Szadku oparta jest na starych i sprawdzonych recepturach pochodzących z lat pięćdziesiątych. Wypiek odbywa się metodą tradycyjną w piecu piekarskim opalanym węglem i drewnem. Produkcja ciasta oparta jest na kwasie uzyskiwanym metodą fermentacji wielofazowej i mąkach najwyższej jakości. Formowanie i fermentacja bochnów o różnych kształtach odbywa się na deskach, w koszyczkach i formach.

W skład szerokiego asortymentu wchodzą:

Bułka 100 g.

Chleb biesiadny 4.4 kg

   

 

Chleb bochenek 0.58 kg

Chleb extra razowy 0.7 kg

   

 

Chleb extra żytni 1.2 kg

Chleb gospodarza 0.5 kg

   

 

Chleb kanapkowy 0.5 kg

Chleb książęcy 0.5 kg

   

 

Chleb okrągły 1.4 kg

Chleb orkiszowy 0.5 kg

   

 

Chleb pełnoziarnisty

Chleb polski 1.0 kg

   

 

Chleb pro-body 0.4 kg

Chleb razowy z dynią 0.7 kg

   

 

Chleb rustykalny 0.5 kg

Chleb sołtysa 0.7 kg

   

 

Chleb szadkowski 2.6 kg

Chleb turecki

   

 

Chleb z foremki 0.5 kg

Chleb z kwaśnym mlekiem 1.8 kg

 

 

Chleb z makiem 0.7 kg

Chleb zwykły 0.5 kg

 

 

Chleb zwykły 1.0 kg

Chleb żytni 0.9 kg

   

 

Chleb żytni 2.6 kg

Żur z mąki żytniej